Τηλέφωνο

210 7472720

Βασ. Σοφίας 110

Αθήνα

Ιατρικό Κέντρο

Μαρούσι

Διασφηνοειδική προσπέλαση (απο τη μύτη)

Ενδοσκοπική διασφηνοειδική προσπέλαση στη χειρουργική βάσης κρανίου

Η χειρουργική βάσης κρανίου αποτελεί μία πολύ απαιτητική εξειδίκευση του Νευροχειρουργού εγκεφάλου λόγω της ιδιαίτερης ανατομίας της περιοχής και των ειδικών χειρουργικών προσπελάσεων που πρέπει να γίνουν χωρίς την πρόκληση βλαβών.

Η σύγχρονη ενδοσκοπική χειρουργική της βάσης κρανίου είναι η διασφηνοειδική προσπέλαση που πραγματοποιείται από τη μύτη (παραρρίνια). Είναι μία τεχνική απαιτητική, αλλά επιτρέπει την πρόσβαση σε σημεία όπου με την κλασική διακρανιακή προσπέλαση δεν ήταν εφικτή η αφαίρεση όγκων της βάσης του κρανίου.

Με την ενδοσκοπική χειρουργική γίνονται πλέον επεμβάσεις με ελάχιστο χειρουργικό τραύμα στους γειτονικούς ιστούς και αυτό αποτελεί από μόνο του μια επαναστατική εξέλιξη στον χώρο της Νευροχειρουργικής εγκεφάλου.

Μέσα από το σύμπλεγμα των οστών που αποτελούν τη βάση του κρανίου διέρχονται όλα τα μεγάλα αγγεία που τροφοδοτούν τον εγκέφαλο και όλα τα κρανιακά νεύρα όπως τα οσφρητικά, τα οπτικά, εκείνα που είναι υπεύθυνα για την κίνηση των οφθαλμών, την αισθητικότητα του προσώπου και πλήθος άλλων σημαντικών λειτουργιών.

"Επέστρεψα στην Ελλάδα για να προσφέρω με εμπειρία, υπηρεσίες προηγμένης, ελάχιστα επεμβατικής Νευροχειρουργικής. Μη διστάσετε να με συμβουλευτείτε για πρώτη ή και για δεύτερη γνώμη πριν το χειρουργείο"

Ν. Καραγεώργος, Νευροχειρουργός